Smedebakken - sunde schæferhunde til tjeneste og konkurrence, plus alt i udstyr til husdyr
Smedebakken - sunde schæferhunde til tjeneste og konkurrence, plus alt i udstyr til husdyr
Smedenbakkens aktive tjenestehund Tayson - se mere under avlhanner eller besøg os i pannerup
Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr

Hulgaards Tayson

DKK Reg. Nr.: 03241/2002 Født: 16.02.2002- død 09.11.2012.
Prøver: FP-UHP-PH-PH-P, DNA, AK2, skue SG, 63 cm 
Pensioneret polititjenestehund
HD: B – AD: 0 
Indeks 109 (pr. 01.12.2012) –  sikkerhed 0,754

Far: Hulgaard´s Karlo, PH-P-K-V, DM-delt., AK1
Mor: Glarbo Ciff, BHP1, AK

Godt middelstor, middelkraftig, smuk pigmenteret han med særdeles god almen fasthed. Gode højde og længde forhold. Passende knoglekraft. Udtryksfuldt hoved med særdeles god kraft. God manke og ryg. En anelse kort afskydende kryds. Overarmen skal være mere skråtliggende. Forbrystet skal udvikle sig en smule endnu. Særdeles god underlinie. Velvinklet bagpart. Træder lige for og bag. Særdeles frie og energiske bevægelser med god kraft. Mod og kampdrift udpræget. Slipper.

---

Vi har brugt Taysons farlinie (Hulgaards Karlo) i flere kuld. Hajen Laban (A-kuldet), Tayson selv til D- og J-kuldene, HulgaardsYupp (F-kuldet) og Ulveskovens Cæsar (H-kuldet). Alle er Karlo-sønner. Et gennemgående træk for denne linie er, at hvalpene modnes sent. MEGET sent, men de holder til gengæld også længere end de fleste. Og så nedarver de ægte brugsegnethed, og ikke blot "driftbomber", som laver et flot program på banen.

Hajen Laban var aktiv politihund da han var 12 år. Ulveskovens Cæsar var stadig aktiv i gruppe 1 som 11 årig. Tayson er i skrivende stund (november 2011) tæt på 10 år, og han er stadig lige effektiv på gaden. Endvidere har han ikke nogen skavanker eller skader at trækkes med. Faktisk ligner han stadig billedet fra avlskåring (ovenover). Yupp er et år yngre end Tayson, og de er i øvrigt helbrødre, da de har samme både mor og far. Taysons kuldbror  - Thais - er anerkendt både som avlshan og konkurrencehund (LGA-deltager) i Tyskland. Andre brødre er Qato (også politihund), som har lavet gode hvalpe hos bla. Kennel Rowick. Og Yasko (endnu en politihund) har lavet fine hunde hos Kennel Hedegaard. Altså er Karlo-blodet gennemprøvet og EFFEKTIVT. 

Vi har derfor lagt os fast på, at det er denne linie vi satser på i den første del af vores avlsplan. Vi vægter den ægte og i praksis beviste hårdhed, da den efterhånden er sjælden at finde. Vores avlsplan rækker flere generationer frem, og første del bygger altså på Karlo-linien.

Tayson pensioneres som politihund mens han er på toppen. Han afløses af Fero, som også er Karlo-linie (søn af Yupp). Det føles helt naturligt, at Tayson nu bliver avlshan her hos os. Han har om nogen politihund bevist EFFEKTIVITET ud over det forventelige. Og som noget rigtigt vigtig ... her hjemme er han en klappehund med en klippefast indre ro og balance.

Avlshan ... sikke et otium.

09.11.2012.
I forbindelse med en parring i oktober sprang en spondylose, og det blev værre og værre. Der var til slut ingen værdighed for den gamle kriger, og han fik "det der udtryk" i ansigtet.... "Det der udtryk", som siger, at nu er det ikke godt længere.
Utroligt så galt det kan gå på absolut INGEN tid...Få dage forinden havde han parret, trænet fuldt program i lydighed, spor og grp. C og han skulle stille i en sporhundeprøve (SPH1) d. 04.11.2012. INTET tydede på, at han havde nogen som helst skavanker. Bevægelserne var en anelse langsommere, men det er vel naturligt nok, når han nærmede sig de 11 år. 
På 3 uger gik han fra at være PERFEKT til at være absolut færdig.
Min "gamle dreng" har som ganske få politihunde været med "i krigen" og banditterne snakker stadig om ham her små 2 år efter hans pensionering. Kun 1 gange har han været til tælling (han fik alvorlige bank med et jernrør). På nær denne ene gang har Tayson ALTID vundet kampene på gaden, og samtidig kan et antal danskere takke Tayson for at de er i live. Det var ham, som fandt dem i tide da de var blevet borte i en snestorm eller da de var gået hjemmefra for at begå selvmord. 
Der er mange minder, og de dør heldigvis aldrig. 

Link til Tayson's stamtavle>>>

Tilbage til avlshanner>>>
 
 


 

Design & Opsætning af dette website er lavet af mach01.com - se mere på www.mach01.com ved at klikke her
Smedebakken Kennel & Foder · Pannerupvej 23 · 8520 Lystrup · Tlf. 86 22 80 10 / 22 62 83 21 ·